flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати анонімного анкетування громадян у суді

21 серпня 2017, 11:30

На виконання рішення Ради суддів України від 02 квітня 2015 року № 28 та пункту 2.5 Плану роботи Донецького апеляційного адміністративного суду на II півріччя 2017 року, затвердженого наказом голови суду від 05 липня 2017 року № 54/ОД в приміщенні Донецького апеляційного адміністративного суду з 17 липня  2017 року по 15 серпня 2017 року  проведено опитування громадян - відвідувачів суду.

Відвідувачам запропоновано відповісти на 27 запитань анкети, питання стосувалися роботи суду та якості судових послуг. Було опитано 22 респондента: віком  від 18 до 25 років (3 респондента), від 26 до 39 років (12 респондентів), від 40 до 59 років (6 респондентів), від 60 років і старше (1 респондент).

Анкета складалася із 2-х блоків, перший блок запитань стосувався загальної характеристики респондента (віку, статі, освіти і т.д.), другий блок запитань стосувався оцінювання роботи суду за вимірами якості.

90% респондентів задоволені роботою Донецького апеляційного адміністративного суду, якістю та доступністю інформації для відвідувачів суду, наявності зразків заяв, розташуванням будівлі суду та ставленням працівників апарату суду до громадян.

Метою проведення опитування було виявлення недоліків роботи Донецького апеляційного адміністративного суду та вжиття заходів щодо їх усунення. Вважаємо, що мета опитування досягнена, більшість опитуваних задоволені якістю роботи суду.

Керівництво та колектив Донецького апеляційного адміністративного суду висловлює свою вдячність відвідувачам суду, які прийняли участь в проведенні опитування та вживає всіх заходів для реалізації висловлених відвідувачами побажань.

Відвідувачі суду відмітили такі недоліки, як:

  • відсутність їдальні;
  • недостатня кількість залів судових засідань;
  • недостатня кількість залів для відеоконференцій;
  • відсутність можливості ознайомлення зі справою в електронному вигляді.

Для  усунення вказаних недоліків керівництво суду приділяє багато уваги, а саме для створення їдальні необхідно  розширити розмір орендованої площі приміщення суду, задля чого голова суду звернулось до голови Краматорської міської ради з проханням розширити розмір орендованої площі приміщення суду, щоб забезпечити створення їдальні.

Що стосується залів судового засідання, то враховуючи чисельність суддів, які на даний час відправляють правосуддя, а їх 15, то кількість залів судового засідання, яка існує на сьогодні є достатньою для розгляду адміністративних справ.

Кожен із залів судового засідання облаштований необхідною технікою для проведення відеоконференцій, також облаштований технікою конференц зал який використовується, як додатковий зал для проведення судових засідань в режимі відеоконференцій. У разі виникнення будь яких непорозумінь з проведенням судового засідання в режимі відеоконференцзв’язку, прошу повідомляти про зазначені факти мене особисто.

Вважаю за необхідне повідомити, що наказом Державної судової адміністрації України від 07 серпня 2017 року № 840 Донецький апеляційний адміністративний суд включено до переліку судів, в яких впроваджується підсистема «Електронний суд», що забезпечить обмін електронними документами між судом та учасниками судового процесу. Зазначений наказ Державної судової адміністрації України прийняли за ініціативи суду за  сприяння Вищої Ради Правосуддя. Перші кроки  по втіленню електронного документообігу в форматі «Електронний суд» нами впроваджується  самотужки. В наслідок чого судом закуплено достатня кількість багатофункціональних пристроїв, сканерів для можливості сканування адміністративних справ, документів, які в подальшому додаються у автоматизовану систему документообігу суду, де вони зберігаються у електронному вигляді.

Наразі є можливість надсилати сторонам у справі або їх представникам електронні копії судових справ, що перебувають у провадженні суду за заявою, яку необхідно надіслати із власної поштової скриньки на електронну адресу суду inbox@apladm.dn.court.gov.ua.

Також є можливість отримати електронну копію матеріалів справи безпосередньо у приміщенні суду. Для цього вищеозначену заяву можна подати працівнику канцелярії суду, та після її розгляду отримати електронну копію матеріалів справи на свій носій інформації.

Про наступні кроки впровадження системи «Електронний суд» та  формату користування їм представниками сторін та сторонами буде повідомлено додатково  на офіційному веб порталі «Судова влада».

Іще раз висловлюю свою вдячність за участь в опитуванні, вважаю що кожна думка відіграє своє значення на шляху втілення доступності до правосуддя, яка є однією із складових встановлення верховенства права у нашій державі.

 

 Голова суду   Раїса Ханова