flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Глава держави сьогодні внесе до парламенту законопроект про зміни до Конституції щодо гарантування незалежності судів

08 липня 2013, 14:16

 

Президент України Віктор Янукович сьогодні внесе до Верховної Ради законопроект про зміни до Конституції щодо гарантування незалежності судів відповідно до європейських та міжнародних стандартів. Про це Глава держави сказав під час церемонії складення присяги суддями, вперше призначеними на посаду професійного судді.

«Першочерговим вважаю внесення до Конституції України змін, які відповідно до європейських та міжнародних стандартів дозволять гарантувати незалежність суду», - сказав Віктор Янукович.

За його словами, ці зміни покликані змінити існуючу процедуру призначення та звільнення суддів, зменшити роль політичних суб’єктів та наділити основними повноваженнями у вирішенні питань стосовно суддів органи, де більшість складатимуть самі судді.

«Венеціанська Комісія здійснила експертну оцінку запропонованих змін. І я вже сьогодні, після ретельного опрацювання наданих пропозицій, передаю цей закон на розгляд Парламенту», - зазначив Глава держави.

На переконання Президента, вирішення тих проблем, які неодноразово отримували критику та нерозуміння з боку європейських колег, згуртує всі політичні сили у Верховній Раді, і зміни до Конституції отримають спільну парламентську підтримку.

 

Матеріал з сайту http://www.president.gov.ua/news/28207.html