flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

22 жовтня 2013 року Донецький апеляційний адміністративний суд прийняв участь у конференції «Доступ до правосуддя і судових послуг», організованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)

25 жовтня 2013, 11:10
22 жовтня 2013 року у м. Львові відбулась конференція «Доступ до правосуддя і судових послуг», що була організована  Агентством  США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Справедливе правосуддя».

Організація і проведення означеного заходу було здійснено спільно з територіальним управлінням Державної судової адміністрації України у Львівській області та Львівським окружним адміністративним судом.

Від Донецького апеляційного адміністративного суду у вказаному заході прийняла участь заступник керівника апарату суду – Шевчук Т.М.
 
Також у наведеному заході взяли участь представники від Верховного суду України, Вищого адміністративного суду України, Харківського апеляційного адміністративного суду, Вінницького апеляційного адміністративного суду, Львівського апеляційного адміністративного суд, Апеляційного суду м. Києва, Апеляційного суду Чернівецької області, Апеляційного суду Волинської області, Апеляційного суду Черкаської області, Луганського окружного адміністративного суду, Державної судової адміністрації України, Ради суддів адміністративних судів України, Міністерства юстиції України, Національної школи суддів України, РГБФ «Право і Демократія», громадянського суспільства, включаючи неурядові організації, які представляють людей з інвалідністю та інші.

Під час заходу обговорювались наступні питання:

         - кращий досвід в галузі забезпечення доступу громадян до правосуддя та судових послуг;
    - визначення проблем, перешкод і шляхів покращення доступу людей з обмеженими можливостями до правосуддя та судових послуг;
      - вироблення рекомендацій для керівництва органів судової влади, зокрема Ради суддів України, Державної судової адміністрації та суддів для покращення доступу громадян до правосуддя та судових послуг;
       - визначення напрямів співпраці між судовою владою та громадянським суспільством для забезпечення доступу громадськості до правосуддя в Україні відповідно до європейських стандартів.

Під час конференції була звернута увага учасників на те, що позитивною тенденцією є збільшення судів, які проводять опитування громадян на предмет якості роботи суду та доступності правосуддя, за результатами яких окреслюються проблемні питання та приймаються відповідні заходи задля їх усунення. Також, за підсумками конференції були надані необхідні рекомендації  та напрацьована низка заходів для поліпшення роботи суду у відповідності до основної мети проведеного заходу – покращення доступу до правосуддя та судових послуг в Україні у відповідності до європейський стандартів.