flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар для прес-секретарів судів на тему «Комунікація судів з громадськістю»

18 листопада 2013, 16:20
14 листопада 2013 року у м. Львові в рамках проекту USAID «Справедливе правосуддя» Державною судовою адміністрацією України проведено семінар-тренінг для учасників та модераторів курсу дистанційного навчання для працівників апарату судів на тему «Комунікація судів з громадськістю».
Семінар проводився за участю представників Проекту USAID «Справедливе правосуддя» (надалі – Проекту), а саме Наталії Петрової, заступника керівника Проекту, Ірини Зарецької, радника з правових питань Проекту, Дмитра Філіпенко, радника з правових питань та громадянського суспільства Проекту; тренерів/модераторів курсу дистанційного навчання для працівників апарату судів «Комунікація судів з громадськістю», а також чотирнадцяті представників від різних судів України, на яких покладено виконання функцій прес-секретарів, зокрема головного спеціаліста Донецького апеляційного адміністративного суду Тімченко М.Ю.
                                           
Спеціальним гостем семінару був суддя федерального суду Майамі США - Джон Салліван, який у своїй промові, що стосувалась питання відкритості українського правосуддя громадськості, зауважив, що хоча судові системи України та США є схожими, проте у відкритості правосуддя Україна поступається США. Зокрема, американським суддею було наведено приклад про прямі транслювання багатьох судових засідань у США безпосередньо в ефір, що зумовлює постійну поінформованість громадськості про події, що відбуваються у судах.
Семінар включав різні тренінги, презентації, обговорення, а також обмін досвідом між співробітниками різних судових установ, що не в малій мірі сприяло виявленню та висвітленню проблемних аспектів у комунікаційній діяльності судів із громадськістю, а також заходи, щодо удосконалення роботи судів у відповідному напрямку.
 
                                              
 
Також,за результатами проведення вказаного заходу, слухачами семінару були набуті навички з управління та використання платформи дистанційного навчання (Moodle); опрацьовані базові модулі та механізм виконання завдань курсу дистанційного навчання, що увійдуть до пілотного курсу дистанційного навчання «Комунікація судів з громадськістю», який буде проводитись з 25 листопада по 6 грудня 2013 року; проведено ознайомлення із способами наповнення, управління, редагування та навчання в режимі он-лайн в рамках курсу дистанційного навчання; отримані навчальна програма та матеріали з курсу дистанційного навчання тощо.