flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 грудня набирає чинності нове процесуальне законодавство та припиняють роботу вищі спеціалізовані суди

14 грудня 2017, 11:10

Рішенням першого засідання Пленуму Верховного суду першим днем початку роботи нового Верховного Суду візначено 15 грудня 2017 року!

Законом України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" від 03.10.2017 року № 2147-19 визначено, що саме з цього дня набирають чинності зазначені зміни до процесуальних кодексів, та припиняють роботу вищі спеціалізовані суди (Вищий адміністративний суд України, Вищий господарський суд України, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ) та Верховний суд України.

Натомість, розпочинає роботу Верховний Суд, у складі якого діють чотири касаційні суди (Касаційний адміністративний, Касаційний господарський, Касаційний цивільний та Касаційний кримінальний).

Звертаємо увагу громадян, що зміни до процесуальних кодексів, внесені вищезазначеним Законом є досить суттєвими та значним чином змінюють порядок і строки розгляду судами справ.

Рекомендуємо перед зверненням з 15 грудня 2017 року до адміністративного суду уважно ознайомитись із новим Кодексом адміністративного судочинства України, з метою дотримання його нових положень та строків.


 Кодекс адміністративного судочинства України

(Редакція діє з 15 грудня 2017 року)


Прес-служба суду