flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важлива інформація для осіб, що мають намір звернутись із апеляційною скаргою

19 грудня 2017, 13:00

Шановні сторони та їх представники, звертаємо Вашу увагу на наступне!

Кодексом адміністративного судочинства України в редакції Закону України № 2147-VIII від 3 жовтня 2017 року (далі – Кодекс) зокрема змінено строки та порядок подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції. Статтею 297 Кодексу встановлено, що апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Звертаємо Вашу увагу на пункт 15.5 Перехідних положень вказаного Закону, відповідно до якого до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування Державною судовою адміністрацією України у газеті «Голос України» та на веб-порталі судової влади оголошення про створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Враховуючи той факт, що на даний час повідомлення про початок роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи не надходило, вказуємо на необхідність подання апеляційних скарг у порядку, що був встановлений статтями 186, 188  Кодексу адміністративного судочинства України у минулій редакції, а саме через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване рішення.

Також звертаємо Вашу увагу, що положеннями Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України № 2147-VIII від 3 жовтня 2017 року не передбачено направлення копій апеляційних скарг до суду апеляційної інстанції. Такі копії скарг будуть повернуті апелянтам.

Про початок роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи та зміну порядку подання апеляційних скарг буде повідомлено додатково.

 

Прес-служба суду