flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Донецький апеляційний адміністративний суд починає реалізацію проекту "Електронний суд"

01 червня 2017, 14:00

Донецький апеляційний адміністративний суд керуючись рішенням Ради суддів України від 11 грудня 2014 року № 71 "Про стратегію розвитку судової системи в Україні на 2015-2020 роки" розпочинає впровадження проекту "Електронний суд".

Метою вказаного проекту є спрощення доступу сторін та їх представників до матеріалів судових справ, що знаходяться у провадженні суду.

З 1 січня 2017 року матеріали адміністративних справ та вхідних документів до них, що надходять до суду скануються та додаються у автоматизовану систему документообігу суду, де вони зберігаються у електронному вигляді.

На першій стадії реалізації проекту "Електронний суд" Донецький апеляційний адміністративний суд інформує, що наразі є можливість надсилати сторонам у справі або їх представникам електронні копії судових справ, що перебувають у провадженні суду за заявою, яку необхідно надіслати із власної поштової скриньки на електронну адресу суду inbox@apladm.dn.court.gov.ua.

До вказаної заяви слід додати електронну копію паспорта заявника (сторони у справі), а для представників сторін копію довіреності чи іншого документу, на підставі якого особа представляє інтереси сторони у справі.

Після розгляду заяви електронна копія матеріалів справи буде надіслана на електронну поштову скриньку заявника.

Також є можливість отримати електронну копію матеріалів справи безпосередньо у приміщенні суду. Для цього вищеозначену заяву можна подати працівнику канцелярії суду, та після її розгляду отримати електронну копію матеріалів справи на свій носій інформації.

Слід зауважити, що електронна копія матеріалів справи включає в себе копії процесуальних документів суду першої інстанції (ухвали, постанови) та копії основних документів, що подаються сторонами у справі (заперечення, відзиви, апеляційні скарги, тощо).

Про подальшу реалізацію проекту "Електронний суд" буде повідомлятись додатково.

Прес-служба суду