flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мета - професійний розвиток працівників суду

25 квітня 2014, 16:08

 Мета - професійний розвиток працівників суду

Цілеспрямоване формування спеціальних знань, розвиток необхідних навичок та вмінь, що дають змогу максимально якісно виконувати функціональні обов'язки – такої  мети намагалися досягти судді-викладачі на черговому семінарі, який проведено 25 квітня поточного року у Донецькому апеляційному адміністративному суді, у відповідності до Плану проведення семінарських занять з працівниками апарату суду на І півріччя 2014 р.
Суддя В.Шальєва ознайомила учасників семінару-помічників суддів з Постановою Пленуму ВАСУ від 30.09.2013 р. №11 «Про практику застосування адміністративними судами положень Закона України  від 13 січня 2011 року «Про доступ до публічної інформації».
Суддя М.Гімон висвітлив питання щодо видів судових рішень та вимог до їх форми і змісту, щодо методики написання судових рішень, порядку ухвалення його в адміністративній справі, оскарження та набрання ним законної сили, виправлення описок і очевидних арифметичних помилок, роз’яснення судового рішення.
Суддя Г.Міронова надала роз’яснення щодо судових витрат в адміністративних справах, питань їх відстрочення та розстрочення, зменшення їх розміру або звільнення від їх оплати, розподіл між сторонами та порядок повернення, а також обговорила з помічниками суддів, працівниками відділу реєстрації судових справ, судової статистики та узагальнення судової практики та відділу діловодства і обліку звернень громадян питання застосування Закону України «Про судовий збір».
Своїм практичним досвідом поділився з колегами заступник начальника відділу реєстрації судових справ, судової статистики та узагальнення судової практики С.Кононов