flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звітність та контроль - запорука плідної праці

12 серпня 2014, 13:45

        У відповідності до плану роботи суду на ІІ півріччя 2014 року, керівником апарату суду В.Шевченко та заступником керівника апарату суду Т.Шевчук проведено  чергову нараду начальників та заступників начальників  структурних підрозділів Донецького апеляційного адміністративного суду. У нараді взяла участь голова суду Р.Ханова.

Звітували про результати роботи у першому півріччі поточного року начальник відділу матеріально-технічного та господарського забезпечення Є.Краснов, виконуючий обов’язки начальника  відділу реєстрації судових справ, судової статистики та узагальнення судової практики С.Кононов, начальник відділу інформаційних технологій Ю.Черних.

        Відділи апарату суду здійснювали свою діяльність на підставі положень про відділи, а працівники відділів виконували завдання, покладені на відділ, згідно із своїми посадовими обов’язками.

 Начальник відділу матеріально-технічного та господарського забезпечення Є.Краснов доповів, що, в цілому, робота за півріччя поточного року була проведена у відповідності до планів роботи суду та відділу; всі виділені кошти використані у рамках цільових призначень та були спрямовані на забезпечення належного відправлення правосуддя і безперебійної працездатності суду, забезпечення матеріально-технічними ресурсами, створення і вдосконалення відповідних умов праці та забезпечення працівників суду комп’ютерною та оргтехнікою. За звітний період особливу увагу приділено контролю за економним використанням енергоресурсів, газу, води; дотриманню правил протипожежної безпеки; технічному та санітарному стану будівлі в цілому та кабінетів, залів, інших приміщень і прилеглої території. Краснов Є.Б. відповів на питання учасників наради щодо додаткових функцій відділу по забезпеченню безпеки життя працівників відділу.

Робота з документами з моменту їх надходження чи створення в суді до відправлення або передавання в архів, звернення до виконання судових рішень здійснюється відповідно до Інструкції з діловодства в адміністративних судах України та Положення про автоматизовану систему документообігу.

           Реєстрація апеляційних скарг та матеріалів справи,  здійснення статистичних спостережень щодо розгляду справ у суді та навантаження на суддів, забезпечення збору та формування статистичної інформації та складання звітності у ДААС, забезпечення об’єктивності, оперативності та цілісності інформації щодо діяльності суду реалізується відділом реєстрації судових справ, судової статистики та узагальнення судової практики.

В.о. начальника відділу С.Кононов зазначив, що ведення документообігу у суді відбувається з використанням комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду» та відповідно до вимог Закону України «Про засади державної мовної політики». За допомогою наявної інформації у базі даних КП «ДСС» та генератора звітів оперативно відслідковуються типові помилки при заповненні обліково-статистичних карток, автоматично формуються статистичні звіти та отримується необхідна обліково-статистична інформація. За І півріччя 2014 року працівниками відділу опрацьовано 1911 рішень Вищого адміністративного суду України, з яких: 16 рішень ДААС змінено, 539- скасовано, 1356-залишено без змін. Опрацьовано також 154 рішення Верховного Суду України та класифіковано за видами спорів.

На офіційному веб-сайті суду веб-порталу «Судова влада України» постійно оновлюється інформація щодо судової практики, про заходи щодо підвищення кваліфікації спеціалістів з судової статистики, вивчення питань роботи в КП «ДСС», особливо при встановленні нових версій діловодства, що сприяло позитивному впливу на поліпшення стану обліково-статистичної роботи в суді.

В суді запроваджено порядок  обміну електронними документам між судом та учасниками судового процесу із застосуванням автоматизованої системи документообігу суду, забезпечено надання методичної допомоги працівникам апарату щодо її використання. Протягом першого кварталу 2014 року  до Донецького апеляційного адміністративного суду надійшло  7 заяв встановленого зразка, зареєстрованих в системі обміну електронними документами у належному порядку  та внесених  до КП «ДСС».

При виконанні своїх функцій відділ реєстрації судових справ, судової статистики та узагальнення судової практики тісно пов’язаний з відділом діловодства та обліку звернень громадян, відділом інформаційно-технічного забезпечення.

Начальник відділу інформаційних технологій Ю.Черних  у своєму звіті зазначив, що завдання, покладені на відділ,  та заходи, заплановані у першому півріччі 2014 року, виконано у повному обсязі. Працівники відділу інформаційних технологій  здійснювали  поточний ремонт і технічне обслуговування комп’ютерного обладнання та оргтехніки, забезпечували  введення в експлуатацію, встановлення, обслуговування комп’ютерної техніки, периферійного обладнання та оргтехніки, комп’ютерної мережі суду, здійснювали поточне адміністрування мережного обладнання локальної комп’ютерної мережі, контролера домену та серверів комп’ютерної мережі, адміністрування автоматизованої системи документообігу суду для забезпечення її технічного функціонування.

З метою вирішення завдань по роботі зі статистичними звітами з 01.03.2012 в суді встановлено програму «Діловодство спеціалізованого суду». На теперішній час, після тривалих оновлень, встановлено версію програми 1.18.0.60  Порядок  обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу із застосуванням автоматизованої системи документообігу суду запроваджено з 14 червня 2013 року. Користувачу надаються правила створення е-mail відправлення, журнали та форми відправок, підписок відповідно до Інструкції користувача з відправки документів електронною поштою в програмі, в якій висвітлено загальні відомості, поняття системи «Електронний суд», роз’яснено алгоритм створення підписки для учасників процесу та надано зразок для заявки на підписку.

За звітний період в суді напрацьовано певний досвід проведення судового процесу у вигляді відекоференцзв’язку; систему впроваджено з належною якістю зображення і звуку; її застосування забезпечує дотримання  принципу гласності та відкритості судового процесу.

На закінчення наради голова суду Ханова Р.Ф. подякувала начальникам відділів за сумлінну та належну організацію роботи відділів,  оперативність реагування на зміни, що відбуваються у чинному законодавстві,  уміння керувати відділами з урахуванням будь-яких обставин.