flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорення судової практики

26 листопада 2011, 14:35

26 жовтня 2011 року на оперативній нараді суддів Донецького апеляційного адміністративного суду було обговорено аналіз стану дотримання єдиної судової практики щодо застосування процесуальних норм суддями Донецького апеляційного адміністративного суду у першому півріччі 2011 року.

З доповіддю виступила суддя Ханова Р.Ф., яка зазначила найбільш характерні та чисельні помилки у рішеннях суду.

            Разом з цим, доповідач повідомив, що за І півріччя 2011 року суддями Донецького апеляційного адміністративного суду ухвалено (постановлено) 47994 процесуальних документів. Стосовно закінчення апеляційного провадження шляхом прийняття судових рішень, зазначила, що практика є різною. А також, зазначила: «Вбачається за потрібне висвітлити правові позиції Верховного Суду України, висвітлені при перегляді судових рішень в адміністративних справах. Зазначене є корисним, як з точки зору підсумування, так і з точки зору застосування позицій Верховного Суду України при відправленні правосуддя з метою однакової сталої судової практики». 

            Доповідач звернув увагу на дотримання повноважень суду апеляційної інстанції за наслідками розгляду апеляційних скарг на постанови та ухвали суду першої інстанції.