flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату суду удосконалюють свої знання

20 лютого 2015, 09:12

 Працівники апарату суду удосконалюють свої знання                                         

                                   «Зробіть усе, що можете, застосувавши те, 

                                                           що знаєте, знаходячись там де ви є».

 Теодор Рузвельт

 

            Кожна людина обов’язково повинна вчитися, щоб здобути потрібну освіту, а після, знайти своє гідне місце в житті, заняття, в якому зможе удосконалювати свої навички. Для цього дуже важливе копітке навчання, постійна робота над собою. З метою підвищення мовної майстерності, культури діловодства та управлінської діяльності для працівників апарату Донецького апеляційного адміністративного суду 19 лютого поточного року  проведено семінарське заняття на тему «Вимоги офіційно-ділового стилю у діловому мовленні. Особливості вживання простих і складних речень». Беззаперечно дотримуючись норм, які досить повно виписано чинним Правописом української мови, офіційно-діловий стиль вимагає стислості, чіткості, високої стандартизації ділового мовлення.

  При складанні кожного документа звичайно постає відразу декілька завдань: якомога точніше й повніше подати інформацію, вживати правильні морфологічні форми і конструкції, властиві українській мові, тому на семінарі висвітлено специфіку та чинники мовного оформлення документів, особливості офіційно-ділового стилю.  Аристотель  казав, що «розум полягає не тільки в знанні, але й в умінні застосовувати знання на ділі», тож на занятті обговорено практичне вживання морфологічних норм, що сприяють ефективності написання документів.

 Доповідач Л. Макут, головний спеціаліст із забезпечення зв’язків з ЗМІ  (прес-секретар), надала помічникам суддів, спеціалістам відділів суду, секретарям судового засідання «Пам’ятку щодо типових мовних зворотів організаційних, розпорядчих та довідково-інформаційних документів».