flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналітична довідка за вересень 2012 року

10 вересня 2012, 17:12

Аналітична довідка за вересень 2012 року

         На виконання Плану роботи Донецького апеляційного адміністративного суду на ІІ півріччя 2012 року відділом діловодства та обліку звернень громадян було проведено  аналіз документообігу у Донецькому апеляційному адміністративному суді у 1 півріччі 2012 року.

         Під час проведення аналізу було встановлено, що постійно зростаюча кількість звернень до адміністративних судів, з одного боку, свідчить про зростання довіри громадян до системи адміністративної юстиції, а з іншого, через зростаюче навантаження на суддів, спонукає до пошуку шляхів покращення оперативності розгляду справ. Одним із таких шляхів є використання у суді системи електронного документообігу компютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду».   

         Підводячи підсумки роботи суду за 1 півріччя 2012 року було зазначено, що в організації роботи Донецького апеляційного адміністративного суду значне місце посідає вищевказаний відділ, який забезпечує належні умови для оперативного, всебічного та якісного відправлення правосуддя суддями Донецького апеляційного адміністративного суду.

************

Відповідно до Плану роботи Донецького апеляційного адміністративного суду на ІІ півріччя 2012 року було здійснено аналіз розгляду звернень та скарг, які надійшли до суду у 1 півріччі 2012 року.

Так, з аналізу вбачається суттєва тенденція зменшення надходжень звернень громадян у поточному періоду, що свідчить про покращення роботи суду.

Всі звернення громадян та скарги  в 1 півріччі 2012 року були розглянуті у строки, встановлені Законом України «Про звернення громадян».          

*************

Також, відділом кадрової роботи та державної служби було проведено аналіз щодо заохочень суддів та працівників апарату Донецького апеляційного адміністративного суду за 2010 – 2012 роки.

Вході проведення аналізу було визначено, що близько 36% від фактичної чисельності працюючих суддів та працівників апарату суду заохочуються кожного року.

**********

          Начальником відділу планово – фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності  було проведено аналіз використання коштів загального та спеціального фондів згідно затверджених кошторисних призначень на 2012 рік по Донецькому апеляційному адміністративному суду.

Так, згідно проведеного аналізу використання коштів за 1 півріччя 2012 року дебіторська заборгованість на 01.07.2012 року в суді відсутня.

В органах Державної казначейської служби України незареєстрованих фінансових зобов’язань немає, не бюджетної кредиторської заборгованості в адміністративному суді не існує.

Асигнування надані Донецькому апеляційному адміністративному суду використанні за цільовими призначеннями.

Якісні показники роботи відділу при проведені аналізу відображаються в тому, що контролюючими органами штрафів накладено не було та судом не сплачувалось, а також протоколи про порушення бюджетного законодавства органами Казначейської служби не складались    

*************

 

Суддями Донецького апеляційного адміністративного суду було здійснено аналіз якості розгляду справ, який був здійснений на підставі судових рішень Вищого адміністративного суду України за липень 2012 року.

 

При проведені аналізу було розглянуто спори, по яким судові рішення  були змінені або скасовані, а саме:

-  спори по справах проходження публічної служби,

-  спори за участю органів Пенсійного Фонду України,

-  спори з митними органами,

-  спори щодо недоотриманої допомоги на оздоровлення та ін.

 

Основними недоліками в рішеннях суддів апеляційної інстанції є недостатнє з’ясування обставин справи та порушення норм матеріального права.  

 

 

Відділом судової статистики та узагальнення судової практики

Донецького апеляційного адміністративного суду