flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виборчій процес у Донецькій та Луганській областях закінчено

15 лютого 2016, 17:00

14 лютого 2016 року на території Донецького апеляційного адміністративного округу (Донецька та Луганська області) закінчився виборчий процес з чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, у зв’язку з чим Донецький апеляційний адміністративний суд публікує статистичну інформацію щодо апеляційного перегляду адміністративних справ зі спорів щодо правовідносин, пов’язаних із виборчим процесом.

У період з 05 вересня 2015 року по 14 лютого 2016 року на адресу Донецького апеляційного адміністративного суду надійшло 32 адміністративні справи зі спорів щодо правовідносин, пов’язаних із виборчим процесом. З них із:

-          місцевих як адміністративних судів – 8 справ;

-          окружних адміністративних судів – 24 справи, з яких:

o   із Донецького окружного адміністративного суду – 19 справ;

o   із Луганського окружного адміністративного суду – 5 справ.

В розрізі категорій означені справи поділяються на:

-          справи з уточнення списку виборців – 6 справ;

-          справи з оскарження рішень, дій або бездіяльності – 26 справ.

З 32 переглянутих справ у 21 справі постанову (ухвалу) суду першої інстанції залишено без змін, у 5 справах постанову (ухвалу) суду першої інстанції скасовано. Ще у 5 справах апеляційні скарги залишено без розгляду, у зв’язку із пропущенням строку подання апеляційної скарги, і у одній справі провадження було закрите у зв’язку із відмовою апелянта від апеляційної скарги.

Також представляємо наведену інформацію у формі таблиці:

Інформація, щодо справ  зі спорів щодо правовідносин, пов’язаних із виборчим процесом, які надійшли на адресу Донецького апеляційного адміністративного суду за період з 05.09.2015 року по 14.02.2016 року

 
 

Спори щодо правовідносин, пов’язаних із виборчим процесом

Усього перебу-вало в провад-женні справ за апеляційними скаргами

Усього переглянуто постанов (ухвал)

з них:

 

постанову (ухвалу) суду залишено без змін

постанову (ухвалу) суду скасовано

 

Уточнення списку виборців

6

2

2

0

 

Оскарження рішень, дій або бездіяльності

26

24

19

5

 

Усього:

32

26

21

5

 
           

У 5 справах апеляційні скарги залишено без розгляду, у зв'язку з пропущенням строку на подачу апеляційної скарги, у 1 справі провадження у справі закрито, у зв'язку з відмовою від апеляційної скарги.

   
   
   
   

 

Користуючись нагодою Донецький апеляційний адміністративний суд висловлює подяку сторонам у вказаних адміністративних справах та керівництву і колективам судів першої інстанції за злагоджену та оперативну роботу під час такого важливого для країни виборчого процесу, яка дозволила провести вибори у Донецький та Луганській областях на високому рівні.