flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

29 серпня 2013 року у приміщенні ВАСУ відбувся круглий стіл для суддів адміністративних судів на тему «Методи спілкування зі ЗМІ»

02 вересня 2013, 18:18

               29 серпня 2013 року в приміщенні Вищого адміністративного суду України, в рамках проекту ЄС-Твіннінг «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів України», відбувся круглий стіл для суддів адміністративних судів на тему «Методи спілкування зі ЗМІ».

У наведеному заході прийняли участь експерти країн-членів ЄС: Віргіліус Валанчус, суддя Верховного адміністративного суду Литви, Йєспер Ніцше, спеціаліст по зв’язкам з громадськістю Національної судової адміністрації Швеції, судді Вищого адміністративного суду України, судді апеляційних та окружних адміністративних судів України.

Від Донецького апеляційного адміністративного суду у вказаному заході прийняли участь: Бадахова Тамара Панасівна, голова суду, Ханова Раїса Федорівна, заступник голови суду.

В рамках круглого столу була проведена презентація висновків та рекомендацій, які було зроблено експертами за результатами впровадження заходів, реалізованих в рамках Компоненту D «Підвищення поінформованості громадськості про адміністративне судочинство». Також, була висвітлена роль суддів у формуванні відносин між судами та засобами масової інформації (основні принципи та правила спілкування із журналістами під час судових засідань) і викладені основні принципи підготовки прес-релізів.

              Завдання поставлені в рамках наведеного заходу були досягнуті у повному обсязі. Підготовка та проведення круглого столу було здійснено на високому рівні, що беззаперечно було важливим кроком у підвищенні кваліфікаційного рівня адміністративних судів України в частині, що стосується методів співпраці із засобами масової інформації.