flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий дайджест Донецького апеляційного адміністративного суду /11-15 червня 2018 року/

19 червня 2018, 13:40

Протягом тижня (11-15 червня 2018 року) на розгляд до суду надійшло 92 адміністративні справи, 300 документів, які стосувалися розгляду адміністративних справ та роботи суду в цілому. На адресу сторін було направлено 657 вихідних листів. Після апеляційного перегляду до судів першої інстанції повернуто 154 адміністративну справу.

Протягом тижня суддями Донецького апеляційного адміністративного суду розглянуто 80 справ, значна кількість справ стосувалась податкових та соціальних спорів, зокрема перерахунку пенсії. Суддями розглянуті соціальні справи, які стосуються відновлення порушеного права на отримання пенсій особами, які взяті на облік, як внутрішньо переміщенні, зокрема у справі № 219/8832/17 громадянка А. звернулась із позовом до суду, в якому просила визнати неправомірною бездіяльність пенсійного органу щодо невиплати їй пенсії з березня 2016 року. Виплата пенсії була припинена у зв’язку з проведенням верифікації за списками СБУ до з’ясування у зв’язку з перевіркою місця проживання. В своєму рішенні суд апеляційної інстанції відновив позивачу право на отримання пенсії.

Аналогічні обставини справи та прийняті рішення мають справи № 219/9469/17, № 805/711/18-а.

З 12 по 14 червня 2018 року в місті Одеса для голів судів та керівників апаратів судів Національна школа суддів України сумісно з Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» провели семінар на тему: «Зміцнення управлінської команди». В даному заході прийняли участь Голова Донецького апеляційного адміністративного суду Ігор Геращенко та керівник апарату суду Наталія Глібочану.

Очільники судів  спілкувалися з професорами Університету штату Мічиґан Теодором Кюррі та Морін Коннером, радником  з  правових питань Програми USAID «Нове правосуддя» Іриною Зарецькою,  виконували практичні завдання щодо стратегічного планування, задля отримання позитивних змін у роботі.

Також під час семінару очільники судів обговорили питання щодо покращення управлінських стосунків між головами та керівниками апаратів судів.

Прес-служба суду.