flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий дайджест Донецького апеляційного адміністративного суду /18-23 червня 2018 року/

23 червня 2018, 10:10

Протягом поточного тижня (18.06-23.06.2018 р.) на розгляд до суду надійшло 107 адміністративних справ, 213 вхідних документів, які стосувалися розгляду адміністративних справ та роботи суду в цілому. На адресу сторін було направлено 729 вихідних листів. Після апеляційного перегляду до судів першої інстанції повернуто 17  адміністративних справ.

Протягом тижня суддями Донецького апеляційного адміністративного суду розглянуто 102 справи, значна кількість справ стосувалась податкових та соціальних спорів, зокрема перерахунку пенсі та призначення пенсії за віком. Зокрема у справі № 805/1154/18-а громадянин П. звернувся із позовом до суду, в якому просив поновити та виплатити державну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам. Рішенням суду першої інстанції у задоволенні позовних вимог відмовлено. В своєму рішенні суд апеляційної інстанції відновив позивачу право на отримання державної адресної допомоги внутрішньо переміщеній особі.

Голова суду Ігор Геращенко під час триденної підготовки у Національній школі суддів України (18-20 червня 2018 року) оволодів інструментами протидії тиску, вміннями приймати нестандартні управлінські рішення, встановлювати й підтримувати систему відносин із громадськістю, навичками психологічної витримки. Підготовку проводили голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Ради суддів України Олег Ткачук, суддя Конституційного Суду України Віктор Городовенко, член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Прилипко.

З 20 по 23 червня 2018 року у місті Святогірськ Донецької області проходив Перший Донбаський судовий форум, організований Програмою Розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні спільно із Асоціацією розвитку суддівського самоврядування у якому прийняв участь заступник голови Донецького апеляційного адміністративного суду Андрій Гайдар. Під час форуму обговорювалися проблемні питання реалізації прав внутрішньо переміщених осіб, у першу чергу щодо відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок проведення бойових дій на Сході України, отримання соціальних гарантій, а також проблем доступу до правосуддя.

Велику актуальність для Донецької та Луганської областей мають соціальні справи з приводу відновлення порушених прав внутрішньо переміщених осіб, тому судді Донецького апеляційного адміністративного суду Галина Міронова та Тетяна Арабей 20 червня 2018 року прийняли участь у круглому столі на тему «Право на пенсію в умовах конфлікту», який був організований Данською радою у справах біженців (DRC). Під час заходу були обговоренні: право на пенсію; міжнародні стандарти; бар’єри у реалізації права на державне пенсійне забезпечення особами, що постраждали від конфлікту: виплата пенсій особам, які відмовилися від довідки внутрішньо переміщеної особи; виплата пенсій особам, які повернулися до покинутого місця постійного проживання; виплата пенсій особам, які ніколи не перетинали лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей.

 

Прес-служба суду.