flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий дайджест Донецького апеляційного адміністративного суду /2-6 липня 2018 року/

06 липня 2018, 12:33

Протягом поточного тижня (02.07 -06.07 2018 р.) на розгляд до суду надійшло 137 адміністративних справ, 230 документів, які стосувалися розгляду адміністративних справ та роботи суду в цілому. На адресу сторін було направлено 364 вихідних листів. Після апеляційного перегляду до судів першої інстанції повернуто 68 адміністративних справ.

Протягом тижня суддями Донецького апеляційного адміністративного суду розглянуто 28 справ, значна кількість справ стосувалась податкових та соціальних спорів. Останнім часом актуальним є питання застосування  процедури встановлення судового контролю у справах, де існує небезпека невиконання судового рішення, так, зокрема по справі № 2а-2801/11/0528 громадянин В. у 2011 році звернувся з позовом до суду апеляційної інстанції, в якому просив визнати дії пенсійного органу неправомірними та зобов’язати нарахувати та виплатити пенсію. Позов громадянина В. задоволено частково. Але станом на червень 2018 року рішення суду не виконано у повному обсязі, у зв’язку з чим  громадянин В. звернувся до суду апеляційної інстанції з заявою про здійснення судового контролю за виконанням рішення, яке ухвалою суду було задоволено.

Голова суду Ігор Геращенко та керівник апарату суду Наталія Глібочану прийняли участь  у I Міжнародній науково-практичній конференції «Публічна служба і адміністративне судочинство: здобутки і виклики», яка відбулася 5-6 липня 2018 року в м. Києві. Конференцію відвідали багато іноземних партнерів та представників судової гілки влади з Німеччини, Польщі та Латвії, які поділилися досвідом у сфері публічної служби.

06 липня 2018 року голова суду Ігор Геращенко прийняв участь у засіданні Консультативної ради голів судів при Вищій раді правосуддя, яке відбулося у м. Кам’янець-Подільський. Під час засідання обговорилися проекти Положення про Державну судову адміністрацію України, Типового положення про територіальне управління Державної судової адміністрації України, Порядку надання Радою суддів України методичної допомоги органам суддівського самоврядування та здійснення контролю за організацією роботи судів, Порядку проведення контролю організації роботи судів Радою суддів України.

 

Прес-служба суду.