flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий дайджест Донецького апеляційного адміністративного суду /16-20 липня 2018 року/

20 липня 2018, 11:48

Протягом тижня (16 – 20 липня 2018 року.) до суду надійшло 183 документа, які стосувалися розгляду адміністративних справ та роботи суду в цілому. На адресу сторін було направлено 536 вихідних листів. Після апеляційного перегляду до судів першої інстанції повернуто 53 адміністративні справи.

Протягом тижня суддями Донецького апеляційного адміністративного суду розглянуто 75 справ, значна кількість справ стосувалась податкових та соціальних спорів, зокрема перерахунку пенсі та призначення пенсії за віком. Велику актуальність для внутрішньо перемішених осіб мають справи, які стосуються виплати щомісячної адресної допомоги.

Так, Донецький апеляційний адміністративний суд розглянувши справу № 805/430/18-а за позовом ПрАТ до територіального органу Держпраці про скасування постанови про накладання штрафу у розмірі 7104000 грн. за ненарахування та невиплату працівникам товариства індексації заробітної плати, підтвердив неправомірність накладання державним органом зазначеного штрафу, та залишив апеляційну скаргу прокуратури, подану в інтересах територіального органу Держпраці без задоволення.

Розглянувши справу № 805/50/18 за позовом гр. Б до Виконавчого комітету Краматорської міської ради в особі Краматорської міської комісії для розгляду питань, пов’язаних з встановленням статусу учасника війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, третя особа – Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення про позбавлення його статусу «Учасник війни» колегія суддів підтвердила правомірність рішення суду першої інстанції, яким спірне рішення скасоване. Суд апеляційної інстанції в обґрунтування прийнятого рішення зазначив, що відповідачем не тільки неправомірно позбавлено позивача статусу учасника війни за відсутності умов, на підставі яких орган соціального захисту населення може позбавити особу цього статусу, а і на той факт, що таку особу не було повідомлено органом соціального захисту населення про дату та час розгляду цього питання.

Також протягом тижня судом розглянуто справи, що стосувалися скасування постанов про накладання працівниками Управління патрульної поліції адміністративних стягнень за порушення ПДР, зокрема справи №264/1373/18, 264/1395/18, 264/1496/18 та 431/2242/18. За наслідками розгляду зазначеної категорії справ – три рішення судів першої інстанції було скасовано, одне – залишено без змін, чим у всіх зазначених справах було підтверджено правомірність накладання адміністративних стягнень у вигляді штрафу.

17 липня 2018 року представники суду взяли участь у засіданні круглого столу на тему: «Правосуддя на сході України в умовах збройної агресії Російської Федерації», метою якого було  представлення ключових висновків зазначеного дослідження авторським колективом та обговорення рекомендацій дослідження з представниками системи правосуддя Донецької області.

Прес-служба суду.