flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий дайджест Донецького апеляційного адміністративного суду /13-17 серпня 2018 року/

17 серпня 2018, 14:30

Протягом тижня (13 – 17 серпня 2018 року) на розгляд до суду надійшло 178 документів, які стосувалися розгляду адміністративних справ та роботи суду в цілому. На адресу сторін було направлено 498 вихідних листів. Після апеляційного перегляду до судів першої інстанції повернуто 63 адміністративні справи.

Протягом тижня суддями Донецького апеляційного адміністративного суду розглянуто 68 справ, значна кількість справ стосувалась скасування постанов про накладання працівниками Управління патрульної поліції адміністративних стягнень за порушення ПДР.

Так, розглянувши справу № 243/1842/18 за адміністративним позовом гр. К до працівника Управління патрульної поліції та дослідивши матеріали справи, апеляційний суд дійшов висновку про встановлення правомірності накладення адміністративного стягнення за порушення ПДР та залишені апеляційної скарги гр. К без задоволення. Ухвалюючи вказане рішення суд апеляційної інстанції погодився із вірністю кваліфікації вчиненого правопорушення.

Розглянувши справу № 265/5543/18 за позовом гр. Ч до інспектора поліції С. про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності, суд  апеляційної інстанції скасовуючи ухвалу суду першої інстанції, зазначив, що вона була прийнята з порушення норм процесуального права та направив зазначену справу до суду першої інстанції для продовження розгляду справи. Апеляційний суд посилаючись на норми діючого законодавства зробив висновок, що пропущення строку звернення до адміністративного суду відбулось з поважних причин у зв’язку з оскарженням постанови про притягнення до адміністративної відповідальності до вищестоящої посадової особи, а суд першої інстанції безпідставно позбавив позивача права на судовий захист.

Прес-служба суду.