flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий дайджест Донецького апеляційного адміністративного суду /20-23 серпня 2018 року/

23 серпня 2018, 13:50

Протягом тижня (20 – 23 серпня 2018 року) на розгляд до суду надійшло 196 документів, які стосувалися розгляду адміністративних справ та роботи суду в цілому. На адресу сторін було направлено 462 вихідних листа. Після апеляційного перегляду до судів першої інстанції повернуто 3 адміністративні справи.

Протягом тижня суддями Донецького апеляційного адміністративного суду розглянуто 47 справ, значна кількість справ стосувалась податкових та соціальних спорів, зокрема перерахунку пенсі та призначення пенсії за віком. Велику актуальність для внутрішньо перемішених осіб мають справи, які стосуються виплати щомісячної адресної допомоги. Виникають, також справи з питань поновлення на посаді.

Так, розглянувши справу № 812/1749/18 за адміністративним позовом гр. К до Територіального управління Державної судової адміністрації України в Луганській області та дослідивши матеріали справи, апеляційний суд дійшов висновку про те, що суд першої інстанції, приймаючи ухвалу  про повернення позовної заяви діяв передчасно зробивши висновок про те, що наведені позивачем підстави для поновлення строку не слід вважати поважними, оскільки звернення позивача до Рубіжанського міського суду Луганської області обумовлювалося саме незгодою з формулюванням підстав звільнення з посади керівника Сватівського районного суду Луганської області, а не бажанням позивача захистити свої права шляхом поновлення на посаді.

Апеляційний суд посилаючись на норми діючого законодавства робить висновок, що предметом позовної заяви, поданої до Рубіжанського міського суду Луганської області було зміна формулювання та дати звільнення, відшкодування моральної шкоди, а також про те, що факт звернення до іншого суду з позовом в порядку цивільного судочинства не зупиняє перебіг строків, встановлених КАС України є передчасним та таким, що зроблений без повного з'ясування обставин, що мають значення для вирішення спору, а оцінка наявних у матеріалах справи доказів здійснена без дотримання положень  статті 90 Кодексу адміністративного судочинства України, а відтак таке судове рішення не відповідає вимогам законності та обґрунтованості, що встановлені   статтею 242 Кодексу адміністративного судочинства України.

23 серпня 2018 року з робочим візитом Донецький апеляційний адміністративний суд відвідали представники ОБСЄ. Під час заходу було обговорено значне коло питань, щодо здійснення правосуддя в Донецькому регіоні.

Прес-служба суду.