flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось друге засідання робочої групи з питань розвитку суддівського самоврядування в Донецькій області

06 вересня 2018, 11:25

На базі Донецького апеляційного адміністративного суду 4 вересня 2018 року відбулась установча зустріч постійно діючої робочої групи Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування у Донецькій області.
Під час зустрічі учасники обговорили першочергові заходи, на яких буде зосереджена увага робочої групи, а також окреслили ті проблемні питання, з яким стикаються суддівські колективи Донецької області, зокрема проблемні питання, що виникають при запровадженні Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.
Також, під час засідання члени робочої групи визначили першочергові завдання та узгодили план роботи. Зокрема, увага буде зосереджена на підвищенні авторитету судової влади, налагоджені комунікації між суддівськими колективами та Радою суддів України, суддівським середовищем та представниками адвокатури, прокуратури, а також громадянським суспільством. Окремим напрямком роботи є сприяння Раді суддів України у виявленні позитивного досвіду та проблемних питань в діяльності органів судової влади Донецької області.

Робочою групою було обрано відповідальних за окремі напрямки роботи. Так, за напрямок "Забезпечення незалежності судів і суддів" відповідатиме суддя Донецького апеляційного адміністративного суду Тетяна Арабей та суддя Краснолиманського міського суду Донецької області Олександр Мірошниченко, за напрямок "Внутрішня і зовнішня комунікація" відповідатиме суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Софія Данилів та заступник голови  Краматорського міського суду Донецької області Анастасія Михальченко, координувати напрямок "Організація роботи судів регіону" запропоновано заступнику голови Апеляційного суду Донецької області Андрію Гапонову та заступнику голови Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Олені Каліуш.
Постійно діючі робочі групи Ради суддів України в областях було створено рішенням РСУ№14 від 18.05.2018 з метою розвитку та підтримки суддівського самоврядування на місцевому рівні в усіх регіонах України.

  

 

Джерело: Веб-сайт Красноліманського міського суду Донецької області: https://ka.dn.court.gov.ua/sud0529/pres-centr/news/