flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий дайджест Донецького апеляційного адміністративного суду /3-7 вересня 2018 року/

07 вересня 2018, 13:10

Протягом тижня (3 – 7 вересня 2018 року) на розгляд до суду надійшло 350 документів, які стосувалися розгляду адміністративних справ та роботи суду в цілому. На адресу сторін було направлено 625 вихідних листів. Після апеляційного перегляду до судів першої інстанції повернуто 40 адміністративних справ.

Протягом тижня суддями Донецького апеляційного адміністративного суду розглянуто 82 справи, значна кількість справ стосувалась податкових та соціальних спорів, зокрема перерахунку пенсі та призначення пенсії за віком. Велику актуальність для внутрішньо перемішених осіб мають справи, які стосуються виплати щомісячної адресної допомоги. Виникають, також справи з приводу сплати єдиного внеску платника податку, розташованого на території проведення АТО.

Так, розглянувши справу № 812/603/18 за адміністративним позовом гр. І до Головного управління ДФС про визнання протиправною та скасування вимоги про сплату боргу (недоїмки) з єдиного внеску, апеляційний суд дійшов висновку про те, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права. Зважаючи на те, що у спірному періоді позивач є платником єдиного внеску, та перебуває на обліку в органі доходів і зборів, розташованому на території проведення антитерористичної операції, та подав до закінчення АТО відповідну заяву до органу доходів і зборів про звільнення від виконання обов’язків платника єдиного внеску, а отже є суб’єктом правовідносин, до якого необхідно застосувати положення п. 9-4 розділу “Прикінцеві та перехідні положення” Закону № 2464. Також, колегія суддів Донецького апеляційного адміністративного суду зазначає, що факт подання позивачем заяви про звільнення від виконання обов’язків платника єдиного внеску, навіть й після винесення спірної вимоги, але протягом визначеного законодавством строку на подання такої заяви, має бути врахований при розгляді та вирішенні даної адміністративної справи.

На початку тижня, а саме 4 вересня 2018 року в приміщенні Донецького апеляційного адміністративного суду відбулась робоча зустріч постійно діючої робочої групи Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування у Донецькій області. Під час зустрічі учасники обговорили  першочергові заходи, на яких буде зосереджена увага робочої групи, а також окреслили ті проблемні питання, з яким стикаються суддівські колективи Донецької області, зокрема проблемні питання, що виникають при запровадженні Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

 

Прес-служба суду.