flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням ДААС зупинено експлуатацію КЛПУ "Міський наркологічний диспансер м. Краматорська" у зв’язку із численними порушеннями норм пожежної безпеки

13 вересня 2018, 15:20

Розглянувши адміністративну справу за позовом 12 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області до Комунальної лікувально-профілактичної установи "Міський наркологічний диспансер м. Краматорська" про застосування заходів реагування апеляційний суд залишив скаргу відповідача без задоволення, а рішення Донецького окружного  адміністративного суду, яким було застосовано до відповідача заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об'єкта до повного усунення порушень - без змін, виходячи з того, що  відповідачем не були усунуті в повному обсязі всі виявлені під час перевірки порушення.

Судом звернено увагу, що виявлені позивачем порушення вимог законодавства в сфері техногенної та пожежної безпеки, зокрема щодо відсутності у відповідача системи протипожежного захисту може призвести до пізнього виявлення пожежі та оповіщення людей, які перебувають у будівлі, в зв'язку з чим первинні засоби пожежогасіння будуть не ефективними, продукти горіння та чадний газ унеможливлять своєчасну та безпечну евакуацію людей з будівель та призведуть до отруєння людей що перебуватимуть у них, гасіння пожежі здійсниться лише після прибуття пожежних підрозділів з необхідними засобами гасіння. Крім цього перевіркою було виявлено ще 22 порушення зазначених норм.

Суд зазначає, що підставами для повного або часткового зупинення діяльності підприємства є факт створення таким підприємством реальної загрози життю та здоров'ю людей у зв'язку з експлуатацією і цей факт має бути доведений належними та допустимими доказами.

Заслухавши пояснення сторін у справі апеляційний суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення апеляційної скарги та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Ознайомитись із рішенням можна на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за номером справи - 805/3866/17-а.

 

Прес-служба суду.