flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щотижневий дайджест Донецького апеляційного адміністративного суду /10-14 вересня 2018 року/

14 вересня 2018, 15:00

Протягом тижня (10 – 14 вересня 2018 року) на розгляд до суду надійшло 309 документів, які стосувалися розгляду адміністративних справ та роботи суду в цілому. На адресу сторін було направлено 649 вихідних листів. Після апеляційного перегляду до судів першої інстанції повернуто 96 адміністративних справ.

Протягом тижня суддями Донецького апеляційного адміністративного суду розглянуто 65 справ, значна кількість справ стосувалась податкових та соціальних спорів, зокрема перерахунку пенсі та призначення пенсії за віком. Велику актуальність для внутрішньо перемішених осіб мають справи, які стосуються виплати щомісячної адресної допомоги. Виникають, також справи з приводу зупинення експлуатації об’єктів у зв’язку із численними порушеннями норм пожежної безпеки.

Так, розглянувши адміністративну справу за позовом 12 державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до комунальної лікувально-профілактичної установи "Міський наркологічний диспансер м. Краматорська" про застосування заходів реагування. Судом звернено увагу, що виявлені позивачем порушення вимог законодавства в сфері техногенної та пожежної безпеки,  зокрема щодо відсутності системи протипожежного захисту може призвести до пізнього виявлення пожежі та оповіщення людей, які перебувають у будівлі, в зв'язку з чим первинні засоби пожежогасіння будуть не ефективними, продукти горіння та чадний газ унеможливлять своєчасну та безпечну евакуацію людей з будівель та призведуть до отруєння людей що перебуватимуть у них, гасіння пожежі здійсниться лише після прибуття пожежних підрозділів з необхідними засобами гасіння. Крім цього перевіркою виявлено ще 22 порушення зазначених норм. Суд заслухавши пояснення сторін у справі дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення апеляційної скарги та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Прес-служба суду.